- 5 ägg
- 1 rödlök
- 2 msk Byarums Skafferi fläderkapris
- 1 burk ansjovis (à 125 g)
- 3/4 dl crème fraiche
- 2msk majonnäs
- 1 dl finhackad dill
- 1 dl finskuren gräslök
- 1 krm svartpeppar
- kavring
- endivsallad
Gör så här:
- Hårdkoka äggen. Spola dem i kallt vatten.
- Skala och finhacka äggen.
- Skala och finhacka löken.
- Häll av och finhacka ansjovisen.
- Blanda ägg, lök, kapris och ansjovis med crème fraiche, dill, gräslök och peppar. Ställ i kylen ett par timmar före servering.
- Skär brödet i tunna skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan.
- Sätt plåten mitt i ugnen och rosta bröden på båda sidor tills de får fin färg.
- skär brödet i tärningar
- dela endiversalladen blad för blad och lägg dem på ett fat
- klicka på gubbröran och lägg på brödtärningarna