Om oss

image

Byarums skafferi startade i januari 2015. Vår affärsidé är att ha naturen som bas, och att ta tillvara på naturens resurser. Så vi har inriktat oss på tillverkning av t.ex. sylt, saft, marmelad, chutney och fruktsirap. Vi anser att det finns ett behov av våra produkter då många av de sylter, saftsorter och marmelader med mera som finns ute i handeln idag innehåller ett flertal ämnen som vi själva är tveksamma till. Vi tycker också att man bör ta ett ansvar när det gäller miljön, därför bör vi konsumera mer svenskt och gärna närproducerat.  Vi vill därför också att våra produkter är så naturligt tillverkade som möjligt.

Vårt sortiment är anpassat efter vad naturen erbjuder. Många varor finner ni efter säsong och tillgång. Vi plockar och odlar det mesta själva men stödköper in vissa frukter och grönsaker. Vi köper i första hand in svenska råvaror, med undantag av citrusfrukter, men då använder vi ekologiska i mån av tillgång.

Företaget består av oss systrar, Marie Nilsson och Helene Sjölin. Vi har länge haft ett stort intresse för bra och närproducerade matprodukter som håller en hög kvalité. Därför är vi nu väldigt glada att genom Byarums skafferi kunna erbjuda produkter med naturliga råvaror och utan tillsatser. Ni finner både traditionella men även nya spännande smaker hos oss. Vi finns i en liten kyrkby som heter Byarum, som ligger norr om Vaggeryd. Tillverkningen har vi i det egna hemmet, som naturligtvis är godkänt för livsmedelsproduktion av kommunen.