Semifreddo med hallonsirap och varm körsbärssås

10 portioner

  • 4 ägg
  • 3 msk socker
  • 4 msk Byarums skafferis hallonsirap
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl hasselnötskärnor
  • 20 maränger
  • 1 burk byarums skafferis körsbärssylt
  • 1 msk vatten
  1. skilj äggulan från äggvitan. Vispa vitorna till hårt skum Vispa gulorna med socker pösigt
  2. Vispa grädden och vaniljsockret. Grovhacka nötterna och blanda ner dem i grädden
  3. Vänd försiktigt ner krossade maränger, hallonsirap, siktad kakao, se vispade äggvitorna och äggulorna i grädden
  4. häll smeten i en form och ställ in frysen ca 3 timmar
  5. värm sylten i en kastrull tillsammans med vatten
  6. servera semifreddon tillsammans med körsbärssåsen och maränger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>