Gubbröra

  • 5 ägg
  • 1 rödlök
  • 2 msk Byarums Skafferi fläderkapris
  • 1 burk ansjovis (à 125 g)
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 2msk majonnäs
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • kavring
  • endivsallad

 

Gör så här:

  1. Hårdkoka äggen. Spola dem i kallt vatten.
  2. Skala och finhacka äggen.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Häll av och finhacka ansjovisen.
  5. Blanda ägg, lök, kapris och ansjovis med crème fraiche, dill, gräslök och peppar. Ställ i kylen ett par timmar före servering.
  6. Skär brödet i tunna skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan.
  7. Sätt plåten mitt i ugnen och rosta bröden på båda sidor tills de får fin färg.
  8. skär brödet i tärningar
  9. dela endiversalladen blad för blad och lägg dem på ett fat
  10. klicka på gubbröran och lägg på brödtärningarna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *